2016. január 30., szombat

Új év: 2016

Peregnek az évek, szerintem túl gyorsan. Gondolatban úgy tűnik, mintha nem is olyan régen kezdtem volna el ennek a blognak az írását, de a valóságban jó pár év eltelt azóta. 
Szeretnék elnézést kérni a blog olvasóitól, az eléggé hiányos, alkalomszerű bejegyzések miatt, sajnos ez a jövőben is így lesz. Nem vagyok egy szorgalmas blog-író, de talán a legfontosabb történések előbb-utóbb bejegyzésre kerülnek. Most sem leszek túl részletes és hosszú, de néhány sort írok, hogy legyen ennek a rövidke kis bejegyzésnek is valami formája.

Egy szép tenyészpár: pallidinó hím - narancs opalin tojó, mindkét madár 
szimpla sötét faktoros (fotó: Fegyverneki Attila)

Ezeket a képeket még január első napjaiban készítettem, sajnos azóta terveimmel ellentétben nem készültek újabb fotók, pedig legalább 40-50 témát(türkiz viola fiatalok csoportkép, pallid fiatalok csoportkép, pallid opalin duó, kreminó opalin duó, narancs pallid, türkiz viola duó, pallid aqua trió stb., szóval téma akad bőven!)) szerettem volna még lefotózni januárban, de az időjárás nem volt túl kedvező, sajnos a természetes fényviszonyok  1-2 naptól eltekintve csapnivalóak. Nem baj, a fotók el fognak készülni és hamarosan szép gyűjteményem lesz a rózsásfejű mutációk fotóiból.
Jelenleg az állomány telel, nagy fejlemények nincsenek. Sajnos az elmúlt év nagyon gyengére sikeredett, nincs mese, a jövőben sokkal több időt kell fordítanom a madarakra. Ennek érdekében nem is tervezek nagy állományt az idén, kb. 30 költőpárral számolok. Március végén indítom a madarakat 8 volierben, addig pihenés van.
Főképp a férőhelyek számát szeretném növelni, tervben van tíz kerti volier(mobil, elemekből álló volierek) építése. Szerencsére minden adott a megvalósításhoz, csak idő kérdése. A volier elemek vázát még februárban szeretném elkészíteni, sajnos többre már nem lesz időm mostanában, aztán nyáron/ősszel festés, dróthálózás, összeállítás, tető. Ezek vannak tervben. Remélem összejön, mert nagyon stagnál az állományom, mindenképpen szükség lenne az új volierekre az állománybővítéshez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése